Op 7 + 8 september organiseerden we – alweer voor de vijfde keer – het cultureel festival ‘Brokeze Bruist’.

Langs de Maas in Broekhuizen bieden we een verrassend programma van muziek en cultuur dat aantrekkelijk is voor jong én oud. Tijdens het festival presenteert de in Broekhuizenvorst geboren beeldend kunstenaar Floor Hermans een deel van zijn omvangrijke werk.

het werk voor Floor Hermans aan de Maas

Brokeze Bruist ging van start op zaterdagavond 7 september om 19.30 uur in het Brouwershuis, Veerweg 15, 5872 AE Broekhuizen. Tijdens deze bijeenkomst stond het werk van Floor Hermans centraal. Naast de kunstenaar zelf kwamen aan het woord:
• mw. Ans Gielen, voorzitter van Zeen, HET kunst & cultuurplatform van Horst aan de Maas
• dhr. Han Geurts, wethouder van de Gemeente Horst aan de Maas
Vanaf 20.30 uur was er een muzikaal programma op het Kerkplein.

Op zondagmiddag vanaf 13.00 uur ging het festival van start. Het in de kerk geplande optreden van het Andiamo Trio kwam helaas door onvoorziene omstandigheden te vervallen. (Het Trio heeft inmiddels toegezegd om in 2020 aanwezig te zijn!). Maar vanaf 14.00 uur was er een verrassend programma langs de terrassen aan de Maas en workshops voor jong en oud.

Tijd

Daarnaast werkte Brokeze Bruist ‘op de achtergrond’ mee aan het project ‘TIJD’. Op 2 november 2019 gaven de fanfares uit Broekhuizen en Broekhuizenvorst en het gemengd koor Con Brio in het kader van Horst800 – een gemeenschappelijke uitvoering van het project ‘TIJD’.

onze line-up voor 2019

Volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/BrokezeBruist/