Sinds 1948 beheert de Stichting het Brouwershuis het monumentale Brouwershuis met het bijbehorende zalencomplex in Broekhuizen. Het gebouw wordt gebruikt door de inwoners van Broekhuizen en Broekhuizenvorst.

Doel van de Stichting is om het gemeenschapsleven in beide kernen te bevorderen door goede en betaalbare ruimten ter beschikking te stellen aan verenigingen en niet-commerciële initiatieven.

Omdat de Stichting een deel van het complex als restaurant verhuurt, voorziet de Stichting in haar eigen inkomsten en hoeft voor de exploitatie van het complex geen beroep te worden gedaan op de overheid. Het complex draagt bij aan de versterking van de leefbaarheid in beide kernen.

Na ruim 5 jaar van voorbereiding was het mogelijk om in 2014/2015 het verouderde zalencentrum te vervangen door nieuwe ruimten die aan alle moderne eisen voldoen.

De Stichting het Brouwershuis geeft ook onderdak aan:

  • Brokeze Bruist, een jaarlijks cultureel festival met workshops. Brokeze Bruist wil de leefbaarheid in Broekhuizen en Broekhuizenvorst stimuleren door aanjager te zijn op het gebied van muziek, kunst en cultuur., en tevens aanjager van cultuur.
  • De Mini Koerier, hét mededelingenblad van Broekhuizen en Broekhuizenvorst.

Het bestuur van de Stichting het Brouwershuis bestaat uit:

Coen Absil
Martin Rutgers,        penningmeester
Twan Bovee,               secretaris
Marleen Moors
Marly Geurts
Jos Vousten,               voorzitter
Bart Neervoort

Voor contact:
Secretariaat: Lottumseweg 18
5872 AB Broekhuizen
T: 077-4631440
E-mail

Onze gegevens:
Kamer van Koophandel voor Noord- en Midden-Limburg te Roermond ingeschreven onder nummer 41062477
BTW-nummer 0029.49.386.B.01