Het Brouwershuis vanuit de lucht

opnamen door eetcafé De Brouwer – Maart 2019

Bijeenkomst met buurt, 25 maart 2019

De bijeenkomst werd bezocht door ca. 60 personen.

Zie hier de presentatie van de plannen voor het Brouwershuis

BrouwershuisBuurt20190325

En hier de presentatie door Femke Colbers over het nieuwe Eetcafé de Brouwer:

Presentatie-De-Brouwer-25.03

Het Brouwershuis nodigt de ‘buren’ uit op 25 maart

De Stichting het Brouwershuis nodigt alle omwonenden en andere geïnteresseerden uit voor een voorlichtingsbijeenkomst over de plannen in en rond het Brouwershuis in Broekhuizen.

U bent van harte welkom op

maandagavond 25 maart van 20.00 tot 22.00 uur in de Binnenplaats van het Brouwershuis, Veerweg 15 in Broekhuizen.

Agenda:

  • Een presentatie namens de Stichting over huidige stand van zaken en de geplande maatregelen op korte en middellange termijn
  • De gebruikers van het pand, waaronder Café Wørt en Eetcafé de Brouwer vertellen over hun plannen
  • Ruimte voor vragen, opmerkingen en ideeën

We hopen u dan te ontmoeten.

Historie Brouwershuis

Van de Historische Kring Broekhuizen en Broekhuizenvorst hebben we materiaal gekregen over de historie van Het Brouwershuis. Deze vind je hier. Mocht iemand nog historisch materiaal hebben, dan horen we het graag.

Brouwershuis zoekt technische vrijwilligers

De nieuwe gemeenschapsruimten – die dit jaar alweer 4 jaar in gebruik zijn – worden volop gebruikt door de verenigingen. Maar daarnaast heeft het Brouwerhuis nu voor het eerst ook meerdere huurders in het ‘oude’ deel van het complex. Café Wørt heeft haar plaats in het dorp inmiddels veroverd. En binnenkort opent het nieuwe Eetcafé. En daarnaast maken ook jonge ondernemers gebruik van de ruimtes op de eerste verdieping van het monumentale pand.

Als ‘huisbaas’ hebben we als Stichting dan ook onze handen vol, zeker omdat er de komende jaren nog heel veel te doen valt in het oude pand. Want ook voor het Brouwershuis is het de uitdaging om duurzaam te worden. Daarvoor zal er flink verbouwd moeten worden en moet het gebouw aangepast worden aan de hedendaagse eisen door isolatie en aanpassing van verwarming en ventilatie.

De Stichting is daarom op zoek naar:

  • Een ‘gebouwbeheerder’ die namens het Bestuur alle toekomstige (ver-) bouwactiviteiten organiseert en voor alles wat het gebouw betreft het contact verzorgt met onze huurders.
  • ‘Klussers’ die onder aanvoering van de gebouwbeheerder het gebouw in kleine stapjes kunnen verbeteren. We denken daarbij aan mensen met een bouwkundige en elektrotechnische achtergrond. 

Beschikt u over de juiste kennis en ervaring en heeft u tijd en zin om samen met ons het voor Broekhuizen en Broekhuizenvorst markante pand te verbeteren, laat het ons even weten en stuur een mail aan secretariaat@stichtingbrouwershuis.nl.

Nieuwe huurder in het Brouwershuis

Primeur: het logo van het nieuwe eetcafé

Per 1 mei opent Eetcafé de Brouwer in het Brouwershuis. Femke Colbers, nu nog werkzaam in het Maashotel, wordt verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. “Er zijn langs de Maas al veel restaurants, maar een plaats voor de hele familie, die ontbreekt. De Brouwer wordt een fijne plek voor ouders én kinderen.” aldus Femke. 

‘De nauwe samenwerking met ‘Steaks and More’ uit Venray is voor ons een grote stimulans.’

Tot 1 mei moet er nog veel gebeuren. Niet alleen op het terras, waar een uitdagende speelplek voor de kinderen wordt ingericht. Ook het interieur wordt ingrijpend aangepast. De werkzaamheden starten direct na de Carnaval.  Het Bestuur van de Stichting het Brouwershuis is blij met de nieuwe huurder: ‘het zijn vakmensen en ze kennen de regio op hun duimpje’, aldus voorzitter Roel Baas. 

Hoogwaterbescherming in volle gang

Mooder Maes is in november begonnen met de realisatie van de hoogwaterbescherming in de kern van Broekhuizen.

OP het terras van het Brouwershuis wordt een waterkering aangelegd. Deze bestaat uit een in de grond aangebrachte betonnen wand en daarop een glazen afscherming.

Naar verwachting zijn de maatregelen begin april 2019 afgerond.

Brokeze Bruist 2018 op 8 en 9 september

Op 8 en 9 september zal voor de vierde keer Brokeze Bruist worden gehouden.

Kijk hier voor het programma

Café compleet vernieuwd

Het café is in de afgelopen weken ingrijpend vernieuwd.  Volgens Stef van Loo – de nieuwe exploitant van het café en tevens sinds 1 januari 2018 de beheerder van de gemeenschapsaccomodatie – , past de inrichting van het café zo veel beter bij de hedendaagse wensen.

Benieuwd? Begin april moet alles gereed zijn.

Bescherming tegen hoog water

In het najaar van 2018 start langs de Maas in Broekhuizen de bouw van de bouw van een wand om de kern te beschermen tegen hoog water.

Op het terras van het Brouwershuis zal een wand worden geplaatst. Over de uitvoering van de werkzaamheden worden in de komende weken gedetailleerde afspraken gemaakt. Hiervoor zijn de aan de Maas wonende inwoners verenigd in de vereniging ‘Hoogwaterkering Broekhuizen’.  De Stichting is lid van deze vereniging.

De werkzaamheden op het terras moet in het vroege voorjaar van 2019 gereed zijn.

Nadere informatie over de werkzaamheden van Mooder Maas

« Oudere berichten

© 2019

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑